söndag 30 oktober 2011

Ordningen återställd

Nu är det som vanligt när man tittar på elitserietabellen igen. Det vill säga HV71 på den översta platsen. Detta tack vare gårdagens seger mot Färjestad (får även tacka Luleå och Timrå som slog våra toppkonkurrenter). Men att HV skulle ligga i topp efter nästan en tredjedel och endast förlorat en match i ordinarie tid på de senaste fjorton matcherna var inget jag direkt räknade med. Återkommer om det i min sammanfattning av första tredjedelen någon gång under kommande veckan..   


Tillbaka till gårdagsmatchen: HV stod för en riktigt stark insats och vann med, för att vara borta mot Färjestad, de stora siffrorna 5-1. Förutom en dålig period i slutet andra och de fyra första minuterna av powerplayet  utvisning på grund av Sevcs numera riksbekanta  "rasistattack" (återkommer om det), spelade HV ett fantastiskt spel med kanoninsatser från Andreas Andersson i mål till i försvarsspel, boxplay och anfallsspel och allt där emellan. Jag blir också allt mer imponerad av Ulf Dahlén och hans sätt att leda laget. Som exempel: Det flög en hel del svordomar från min under sida inledningen av tredje, då HV hade sitt femminuterns-PP. Fruktansvärt nonchalant och ofokuserat. Det var snarare Färjestad som skapade chanser här. Men efter cirka fyra minuter tog Dahlén time out. Det gjorde att HV kunde samla ihop sina styrkor, få lite tryck i sista minuten av numrära överläget och med åtta sekunder kvar av det också göra det högst viktiga 3-1 målet. Det aktiva matchcoachandet är en sak Ulf gör riktigt bra, framför allt i jämförelse med sina företrädare. En annan sak är att han har en spelidé som, var det verkar som, samtliga i laget tror på verkligen gillar att spela. Jag har varit inne på det här tidigare. Men just den här viktiga ingrediensen, att alla vet vad som ska göras i varje given situation och därmed spelar med stor trygghet oavsett hur matchbilden ser ut eller vad det står på resultattavlan är något som bara blivit bättre och nu ser oförskämt bra ut. Att det dessutom blir väldigt underhållande för oss HV-supportrar (även alla fans av fartfylld anfallsglad ishockey) talar inte direkt till Dahléns nackdel. 


Efter att Daniel Larsson stått för ett antal högklassiga insatser i rad fick igår Andreas Andersson chansen. Här kan man konstatera att HV förfogar över två riktigt bra målvakter. Riktigt kul då den biten upplevdes som lite osäker efter de första omgångarna. I övrigt blir jag allt mer imponerad av backparet Welch och Rahimi. När senast hade HV ett så defensivt stabilt backpar? Minimerar misstag och vinner snabbt pucken i sargen i egen zon. Lånet Tommy Krististiansen då? Gjorde verkligen inte bort sig. Kanske inte utmärkte sig jättemycket heller men när matchen var slut stod han ändå på 1+1 i poängstatistiken. Ett mål och en assist alltså. Helt klart godkänd debut med andra ord. Liket förtjänar lite beröm också. Efter en och halv match som vikarie åt Ledin i "tredjekedjan" med Falk och Sundh har han stått för hela tre mål.


Men matchens stora samtalsämne, hela omgångens också, handlade om vad FBKs Martin Sevcs ska ha skrikit till HVs Daniel Rahimi. För det första kan man tycka att det är lite märkligt att Färjestad som lag bestraffas för detta. Men o andra sidan, när en spelare beter sig illa och exempelvis börjar slåss på rinken bestraffas också spelarens lag, vanligtvis med fem minuters utvisning. Själva uttalandet i sig (att kalla Rahimi för Zigernarjävel) är ju såklart idiotiskt, låg och fel på alla sätt. Men jag tycker detta helt klart fått för stora proportioner. Enligt rykten så skrek Rahimi "pussy" till Sevc. Ett sådant uttalande implicerar sexism där kvinnan ses som något negativt och lägre stående än normen mannen, på samma sätt som "Zigenarjävel" implicerar att Romer är lägre stående. Min åsikt är att antingen har man nolltollerans för alla nedvärderande uttalande och tillrop under en match. Nu har jag inte full insyn till vad som sägs och skriks mellan spelare under en match. Men jag kan ju bara ana att "Fitta" och "Bögjävel" är begrepp som inte direkt hör till ovanligheten. Uttalanden som precis som "zigenarejävel" kan upplevas som djupt kränkande för en del av befolkningen. Dessa bör i så fall, precis som i Sevcs fall också rendera matchstraff. Eller så får man helt enkelt stå ut med att den här inslaget i den machokultur som hockeyn ändå är lever vidare åtminstone under överskådlig tid. Hur som helst, det positiva med uppmärksamheten kring detta är att det sätts igång en diskussion om vad som är ok och inte ok tillmälen inom hockey i synnerhet och idrotten i allmänhet. 


Till sist vill jag tipsa om blogg för den som gillar statistik och/eller är intresserad av domarnas insatser: http://domarna.se/ 

lördag 29 oktober 2011

lördagsförmiddagstankar

Lördag förmiddag brukar vara en skönt tid på veckan, åtminstone för mig. En tid då man kan 'landa' och stanna upp i tillvaron för en stund. Var kan inte passa bättre då än att reflektera lite kring HV?


Min första match på plats avklarades i och med torsdagens match mot Djurgården. Kort sammanfattat var de två första perioderna ganska mediokra förutom Krogs och Jouensuus fantastiska 1-0 mål. Tredje var bättre då HV satte i en överväxel och kunde på sätt bärga alla tre poängen. HV har förövrigt bra statistik i tredje perioden vilket Zoran belyser i detta inlägg på hvbloggen.se. Tyder på bra arbetskapacitet och att man tror på sin spelidé i laget. Mycket positivt!


Även om torsdagens match inte var en höjdare är det något helt annat att se hockey på plats. Man sugs med på ett helt annat sätt, tillåts leva sig in lite mer än hemma i soffan och man kan se mer av spelet som tyvärr inte fångas av TV-kamerorna. En tanke kring det; vore det inte möjligt med dagens teknik att kunna visa en större del av rinken i TV? Något för någon eventuell TV-producent som läser detta att fundera på..


Idag match igen. Även denna omgång borta och det mot självaste Färjestad. Ett lag vars säsong hittills har påmint en del om HVs, det vill säga en dålig inledning och nu tillsammans med HV elitseriens formstarkaste lag. Skillnaden är bara att Färjestads dåliga inledning höll i sig cirka sju omgångar längre än HVs som egentligen bortsett från de tre första omgångarna gått som tåget. Allt är alltså upplagt för en riktig toppmatch i eftermiddag. Färjestad lär säkert vara revanschsugna efter 6-2 förlusten senast lagen möttes. Dessutom brukar nästan alltid bli kvalitetshockey när dessa lag möts. Oavsett hur formkurvorna legat inför matchen. Personligen är jag också väldigt intresserad av att se HVs lån Tommy Kristiansen in action i eftermiddag. På minuskontot har vi Ledin som sträckte ljumken i torsdags. Joensuu är också osäker för spel.


Annars finns inte jättemycket att rapportera kring HV. Men en nyhet finns det. Aftonbladet rapporterar att Bremberg kan vara påväg till Modo. Något som vore välkommet för HVs del. Skulle så bli fallet blir antagligen dealen att Modo betalar en rätt stor del av den jättelön Bremberg nu, enligt han själv lyfter från HV fram till kontraktsslut i vår. Det är pengar som skulle komma HV väl till pass om man ska ge sig in i budgivning om någon spelare på marknaden.

onsdag 26 oktober 2011

Inte så fantastisk

När jag igår såg HV-Skellefteå fick jag känslan av att den här matchen kommer många HV-fans se som en riktigt bra match, om HV vinner. Annars kommer man leta, hitta och mer belysa de delar som inte var bra: Slarviga uppspel, lite loja anfall där det var dåligt driv mot mål och så "klassikern" svårigheten att få ut pucken ur försvarszon under press. Man kunde också fått läsa om att man kan förvänta sig betydligt mer av de tongivande spelarna som Davidsson, Voutilainen och Louma. Nu vann HV istället (efter avgörande i förlängning) och då blev det istället mest lovord för HVs återförenade andrakedja (Joensuu, Krog, Fasth), om att HV dominerade stora delar av matchen och skapade flest chanser och om att Daniel Larsson gjorde en riktig stormatch. 


Själv tycker jag sanningen är någonstans mitt emellan. Underhållande match med bra spel stundvis. Men knappast den bästa matchen med HV-ögon sett den här säsongen. Jag blir lite fundersam när Ulf Dahlén utan förbehåll sällar sig till hyllningskören av matchen. Men antagligen inget att "oroa" sig för. Jag är säker på att han har ögonen med sig och tar med sig att det finns brister att jobba på även från denna match. 


Apropå brister vill jag fortsätta tjata om HVs backlinje.. Nu ser det än tunnare ut på denna lagdel då Mats Trygg opererats och troligen missar resten av säsongen. Min åtminstone något rimliga drömvärvning Anton Strålman verkar också vara körd för denna säsong. Här gäller det verkligen för Stillman att lägga allt krut på en back och gärna en av hög kvalitet och med powerplay kompetens. Annars verkar det som att HV (även) är på jakt efter en anfallare. Efter att Melin av vad vi får anta är skattemässiga själ, nu skrev på för den finska klubben Lukko Rauma är det genast svårare att spekulera i tänkbara namn.  För att återigen bli lite tjatig, tycker jag här inte det är samma kris. Dessutom tycker jag man ska ge det senaste lånet, Norrmannen Tommy Kristiansen en riktig chans först. Har en ogrundad känsla av att han kan vara ett fynd.


Imorgon match igen. Första matchen på plats för mig. På Hovet mot Djurgården. Jag räknar med en minst lika bra match som mot Skellefteå. Gärna kryddat med lite mer skärpa. 


Höll på att glömma: Davidsson har nu officiellt 'sagt upp sig' från alla framtida landslagsuppdrag. Att kombinera matchande i både klubb och landslag sliter på kroppen för mycket för HV-ikonen. Inget oväntat men som HV-fan ganska välkommet beslut. Även om jag hade unnat Johan minst ett VM-guld som kronan på en fantastisk karriär.

torsdag 20 oktober 2011

Skadehelvete som visar HVs styrka

Johan Davidsson, Jason Krog, Mats Trygg, Patrik Carlsson, Jesse Joensuu, Sebastian Strandberg, Andreas Andersson och Jonathan Thollander. Där har vi listan över de spelare som var otillgängliga i kvällens match mot Frölunda. Men vad gör det när man har juniorer som Fantenberg, Thörnberg, Netterberg och Dyk som kan gå in och ta vid och göra det på förbannat bra sätt?

Mikael Rehnberg menade i hockeykväll på SVT att HV-Frölunda ikväll var den bästa match hittills i elitserien den här säsongen. Så långt kanske inte jag vill gå men helt klart fick vi se två lag med fart, energi och en del finess. Framför allt var det HV som stod för detta vilket säger en del av styrkan i laget med tanke på att alla är borta. Åtminstone de två första perioderna. I tredje ser HV lite mänskligare och frölunda med dragkedjan i spetsen tar över. Men HV håller undan kan tack vare en underbart vacker kombination och ett välplacerat skott av Fantenberg avgöra i förlängning. Innan dess har HV tagit ledningen men såväl 2-0 och 3-2 i andra. Men tyvärr gör straffar Frölunda HV hårt för två markeringsmissar och en indianare gör att ställningen är 3-3 inför tredje. 

Här kommer jag in på vad som verkar vara den senaste tidens hetaste diskussionsämne i HV-kretsar. Nämligen nyförvärv. Efter att Björn Melin blivit sparkad av sin KHL-klubb tar diskussionen om hans vara och icke vara i HV fart. På ett sätt känns han som en överflödig värvning med tanke på hur bra det ser ut på forwardssidan. De flesta av de skadade spelarna är tillbaka redan nästa vecka. Men samtidigt är en Melin i form en av mina absoluta favoritspelare och visade ändå hög klass så sent som förra säsongen i landslaget. Så mitt åsikt blir ändå försiktigt positivt till Melin i HV. Men kanske inte till vilket pris som helst. Då vidhåller jag att back, gärna en duktig powerplay-dito, bör vara prio ett för HV. Här vore Strålman en drömvärvning som jag ser det.

Men för att återgå till kvällen i detta lite spretiga inlägg: Den slutade alltså 4-3 till HV efter förlängning. Första gången omtalade och hyllade Andersen släppte in fler än tre puckar. Det jag har sett av honom är framför allt de två mötena mot HV. I dessa matcherna har han inte övertygat mig att han kan leva upp till den otroliga hype som folk och då framför allt journalister byggt upp kring han under hösten. Ikväll var inget av de fyra mål han släppte in otagbart. Skriver mer om det och mycket annat i en krönika på käre min bloggkollega Zorans blogg hvbloggen.se.  
  
I övrigt kan Kan inte låta bli att tycka att det var rätt kul gjort av Frölundaspelaren (var det Koivisto?) som tog Ledins klubba från avbytarbåset. Att sen ingen av de fyra blindstyren till domare såg något av denna klara utvisningssituation är mindre kul.  

Grattis till Jesper Thörnberg som fick äntligen fick göra sitt första elitseriemål. Riktigt snyggt var det också. Snyggt var även Sebastian Dyks första kasse som kom redan i hans första elitseriematch på is (satt på bänken förra matchen).  Jesper Fasth som varit lite osynlig några omgångar visade ikväll vilken otroligt hög klass han har. Tre riktigt bra första-assist. Landslaget nästa? 

söndag 16 oktober 2011

Tre nya poäng och nytt utseende

Gårdagens match mot AIK kanske inte går till historien som den mest välspelade. Min uppfattning om matchen bygger på de sista första perioderna. Första perioden hörde jag sporadiskt refereras av Henrik Gustavsson på radiosporten, tillika hvfantastens grundare. Här förtjänar csports en känga. För att någorlunda kunna följa elitserien kostar det hundratals kronor i månaden (antingen via abonnemang för 450/mån eller enstaka matcher för 130(cirka)/st) och då med halvtaskig bildkvalitet över webben. Då är det minsta man kan begära att det fungerar. Nu är det strul var och varannan match. Inte konstigt att folk försöker komma runt kostnaden via priatsändningar om skiten inte funkar.


Nåväl, de två sista perioderna skiljde sig rätt mycket i matchbild och spelkvalitet, åtminstone från HVs sida. I andra var det två jämna lag som slarvade i uppspelen och hade svårt att skapa klara målchanser. Därför var det befriande skönt att se HV höja tempot i tredje vilket resulterade i att man kunde gå från 1-1 till 3-1 och ta en rätt komfortabel seger. Plus till Ledin, Netterberg och Thörnberg. De båda sistnämnda verkligen visade att han vill vara med och slåss om en ordinarie plats. Två spelade som jag tycker underpresterat så här långt stod för riktigt bra insatser igår också. Nämligen Daniel Larsson och Adam Almqvist. Adam gjorde det mesta rätt och gjorde dessutom äntligen sin första poäng genom ett genialiskt framspel fram till 3-1 i powerplay. 

Jag skulle kunna ha en stående rubrik i högerspalten här på bloggen, "matchens skada". Igår var det Andreas Andersson som stod första (och höll nollan) som fick utgå på grund av ljumskkänning. Tur då att Larsson gick in och spelade riktigt stabilt trots att första "skottet" var en puck som Rahimi styr in i eget mål. Man kan lätt dra en parallell till förra mötet mot AIK. Den gången var det Andreas som kom in efter två perioder och släppte in första skottet fram till 7-2. Vad som hände sen vet väl alla..



De trogna läsarna kanske lägger märke till att bloggen har fått nytt utseende. Kul med nytt tycker undertecknad även om det säkert går att fila på det. Kan kanske komma en smärre ansiktslyftning igen inom kort. Nytt i samband med detta är också att bloggen numera finns i en mobil version. Normalt ska man vidarebefodras till denna då man surfar in via mobilen. Jag märkte dock att det inte funkade på min telefon. Adressen för besökaren via mobil kan därför vara värd att nämna: http://alltidhv.blogspot.com/?m=1. Som vanligt fast med "?m=1" i slutet alltså..

fredag 14 oktober 2011

Osäkerhet

Jag känner mig för tillfället lite osäker vad jag har mitt HV. När jag tänker efter har jag inte sett laget göra en bra match rakt igenom. Alltså spelat en match utan rejäla svackor sen 3-1 segern borta mot Skellefteå. Sen dess har man blandat och gett under matcherna vilket 2-7 till 8-7 vändningen mot AIK är det tydligaste exemplet på. Igår mot Frölunda var inget undantag. En riktigt bra första halva match för att sedan efter Frölundas ledningsmål bli bleka och nästan se lite uppgivna ut. Växsjömatchen i lördags hade ett liknande scenario. Eftersom det i båda dessa matcher varit i sista halvan av matchen man tappat intensitet går ju tankarna lätt till frågor om trötthet. Klarar spelarna av att spela på det sätt man vill, med hög forechecking och mycket dumpa puck i anfallszon, rent fysiskt?


Visserligen är HV skadedrabbat vilket gör att vissa spelare belastas hårdare. Men samtidigt skulle det vara mycket oroande om man redan efter knappt tio omgångar börjar bli tröttkörda. Jämför man med exempelvis Frölunda, som i mångt och mycket påminner om HV under Kenta Johansson med en kombination av styrspel och kontringshockey. Ett spel som inte kräver lika mycket rörelse jämfört med HVs spel. Men ett spel som också gör det svårare att på egen kraft ändra matchbilder. Framför allt är det betydligt tråkigare att titta. För jag gillar verkligen den spelidé som Dahlén infört. Huruvida denna spelidé är den som ger ett optimalt reslutat i slutänden är svårt att sia om. Den slutsatsen kan nog egentligen inte dras förrän säsongen ska summeras någon gång på vårkanten (helst sent på den samma). 

Men, hur det än är med dessa frågetecken kring HV när det gäller fysisk status, skador och "energikostnad" per inspelad poäng, har det skett är att HV som lag slutit sig samman och verkligen jobbar och gör det på samma sätt. Redan där är enormt mycket vunnet. Att det sedan kommer mindre bra delar i matcher som den mot Växjö och mot Frölunda är inte önskvärt men ändå förståeligt över 55 omgångar. Så länge hela laget tror på det de gör och hur de gör det är jag övertygad om att HV kommer få en bra säsong även resultatmässigt. Så pass bra lag har man ändå. Skulle man dessutom slippa dras med mycket skador som nu och kanske få in någon riktigt bra förstärkning så kan man till och med börja spekulera i guld. 



Sådär ja. Ordet "guld" nämnt för första gången denna säsong, den 14e oktober efter två raka förluster. Återstår att se om det blir en vana..  

torsdag 6 oktober 2011

Lite mindre engagemang ikväll

Det var verkligen känslan av dagen efter i kvällens match mellan HV och Timrå ikväll. Det mest intressanta på förhand var paret Torp och Öneruds återkomst till Kinnarps i motståndartröjor. Måste erkänna att det kändes väldigt konstigt att se Torp stå och bli intervjuad i Timrå-mundering.


Själva matchen blev en rätt avslagen historia. Åtminstone fram till sista perioden. Första fyrtio handlade det om två jämna lag som spelade hyfsat stabilt bakåt men ändå bytte en del chanser. I tredje höjer sig HV. Börjar jobba mer i anfallen och tar över matchen. Liksom i tisdags hade denna match en gyllene femminutersperiod för HVs del då alla tre mål för hemmalaget kom. Det räckte för seger även om Timrå fick in en reduceringspuck när de chansade med att ta ut målvakten i spel fem mot fyra. Segern kändes aldrig hotad. Efter den sjuka matchen mot AIK senast var det ganska skönt att se HV 'göra en dag på jobbet' och vinna ganska komfortabelt som favoriter. Andreas Andersson spelade stabilt och bör få fortsätta och visa vad han går för som förstakeeper.


Här kommer vi in på AIK-matchen igen. Eller snarare kan vi ta ansats i den. Denna otroliga match gjorde vår tänkta förstakeeper efter ett antal riktigt bra insatser en riktig plattmatch. Så gott som varje skott blev det retur på och dessa ofta rakt ut i banan. Det såg likadant ut någon match precis i början av säsongen. Jag efterlyser en betydligt högre lägsta nivå från Daniel och dessutom från Mikko Louma. Också han agerade mycket osäkert och stressat under första två mot gnaget. Men ikväll var han samma gamla Louma vi vill att han ska vara. Som ledande back i ett tänkt topplag håller det inte med att få dessa bottennapp.


I övrigt har HV-spelarna presterat som efter mina förväntningar och del till och med högre. Bland nyförvärven har Joensuu och Krog imponerat väldigt på mig.  Joensuu för sin tyngd i anfallssspelet. Laines ersättare med lite jämrnare 'prestationskurva'. Dvs inte riktigt lika höga toppar och inte lika djupa dalar än så länge. Krog har gått från klarhet till klarhet och är verkligen komplett i sin roll som andracenter. Mycket mer kan man inte begära. (Skadan Krog drog på sig ikväll förtar verkligen segerglädjen. Bara hålla tummarna för ett så positivit besked som möjligt och det snarast.). Mattias Karlsson är en annan går från klarhet till klarhet och Patric Carlsson med sin fart kan nog komma att bli riktigt nyttig för HV. En ny Sundh? Övriga spelare har spelat som man kunnat förvänta sig. Kanske ska tilläggas att jag personligen då hade höga förväntningar på Jesper Fasth. Dessa har verkligen infriats. Tillhör nu definitivt gruppen toppforwards i HV. 


Jag kan heller inte riktigt helt släppa 7-8 matchen mot AIK. Hockeyligan grottar ner i intressant statistik kring målrika matcher och osannolika vändningar i den här artikeln. Där står det att det var tio år sen senast ett lag vände femmålsunderläge. Men artikeln redovisar inget exempel på en sådan vändning. Frågan är om det någonsin skett? Jag är inte helt säker på det.

tisdag 4 oktober 2011

Miraklet på Hovet, första intryck

Känns som tjänstefel att inte skriva ett inlägg efter det som hände på Hovet ikväll. Känner dock att jag är allt för uppe i varv för att kunna producera en vettig analys Det var hur som helst den mest osannolika match jag någonsin sett under mina 20 år som HV-supporter.


Att vändningen kom mot just AIK som en bit in i tredje såg ut att ha växt sig till inte bara ett spöke för HVs del, utan ett stort gigantiskt monster. Men man tog sig samman och pulveriserade detta monster inom loppet av fem minuter i mitten av tredje perioden gick från 7-2 till 7-7! Man kan också konstatera att HVs problem denna säsong inte är målskyttet. Återigen, precis som förra säsongen visade stora blottor i HVs markeringsspel kring egna kassen. Men efter en kväll som denna lämnar jag det med att säga att en gång är ingen gång.


Segern var extra skönt när man vet hur den måste svidit mot de idioter till fans i AIK-klacken som skrek hatramsor om Ledin när han leddes av isen efter vad som såg ut att vara fjärde hjärnskakningen för HVs del på denna, åtta matcher gamla säsong. En hjärnskakning varannan match i snitt alltså. Även om det just i detta fall såg ut att vara en korrekt tackling undrar man vad som ska till för att HV ska få med sig en utvisning? För Welch och Joensuu räcker det att ha kroppskontakt med motståndare för att det ska rendera en tvåa.


Återkommer eventuellt med en mer djupgående analys kring denna match längre fram. Nu ska jag njuta av att läsa vad andra har att skriva om kvällen innan läggdags.

söndag 2 oktober 2011

Back, forward eller ingen?

Efter en tids spekulation blev det i fredags klart att Fredrik Bremberg och HV71 går skilda vägar. "Vi har inte lyckats få ut den kapacitet ur Fredrik som vi vet att han besitter och anser att detta beslut är bäst för Fredrik och laget." är en förklaring stillman har till 'uppbrottet'.


Jag tycker beslutet är helt rätt. Många menar att Bremberg inte fått chansen i HV71. Ett resonemang jag absolut inte köper. De som resonerar så verk mena att till skillnad från alla andra spelare som anslutit till HV genom åren skulle man med Linkan ge han närmast obegränsade chanser i toppkedjor och powerplay. Möjligtvis kan jag hålla med om att man kunde utnyttjat honom mer i powerplay. Särskilt under de perioder med Linkan i trupppen då powerplay:et inte fungerat. Men o andra sidan tycker jag samma devis gäller där som alltid och för alla spelare: Man får den speltid man förtjänar och Bremberg visa varken vilja eller kunnande (med några få matchers undantag) i tillräcklig grad för att ta en plats i säg förstakedjan.


Hur uppgörelsen ser ut kring rivandet av Brembergs kontrakt vet jag inte och kommer förmodligen aldrig få veta. Men gissningsvis handlar det om att man fått köpa ut honom för en ansenlig del av den lön som återstod att betala ut enligt kontraktet. Hur som en tråkig historia för båda parter men som eventuellt kunnat få det positiva med sig att det skapade lite mer löneutrymme för att kunna ta en ett nyförvärv för HVs del. Frågan är då, först och främst; ska HV ta in någon över huvudtaget? I så fall, en back eller forward?


Min uppfattning är att om någon intressant spelare dyker upp och det ekonomiska utrymmet finns bör HV definitivt vara med och buda. Även om det sett bra ut sista matcherna känns det som HV saknar en del av den spetskompetens man gjort oss supportrar bortskämd med senaste åren.


Back eller forward? Här röstar jag i första hand på en back. Det är inte många namn som nämnts den senaste tiden när det gäller eventuellt tillgängliga spelare men de namn som varit mest frekvent förkommande i dessa diskussioner är Janne Pesonen och Anton Strålman. Om vi leker med tanken att det står mellan att ta in en av dessa väljer jag alltså Strålman. En back med spetsegenskaper när det gäller powerplay-spelet. Precis den ingrediens som denna upplaga av HV saknar jämfört med tidigare framgångsrika.


Båda då? Ja, såklart. Finns utrymmet vilket jag mycket starkt tvivlar på skulle två nyförvärv av den kalibern verkligen visa att HV menar allvar med att man går för guldet denna säsong. Men att det skulle inträffa kan vi nog bara drömma om.