måndag 31 mars 2008

Är vi där snart?

Återigen en stabil insats av HV ikväll. Det var inte lika bländande och fartfyllt som igår. Inte ens lika fysiskt. Men visst är det lättare att vinna när man har en domare som åtminstone försöker dömma lika för båda lagen. Domare Rönnmark missade en riktigt ful slashing på Pelle G, förstörde ett fem mot tre läge där dessutom en Timrå-spelare hade tappat klubban genom att blåsa av plus att han han lät en bortspelad Backlund dra ner Fredriksson utan åtgärd. Ändå tycker jag Rönnmark var klasser bättre än Vinnerborg. (oj vad jag börjat gnälla på domarn i mina inlägg, men det är av förklarliga orsaker svårt att låta bli att ta upp)

Vad gäller spelarnas agerande var detta verkligen en laginsats. HVs lagmaskin malde ner Timrå. En spelare vill jag dock återigen nämna: Petrasek. Världsklass! Vad har hänt med karln?

Liksom förra året leder nu HV en semifinalserie med 3-2 i matcher. Nu vill jag ABSOLUT ALDRIG INTE se en upprepning av de senaste två åren då HV har låtit en ganska given finalplats glida dom ur händerna på ett mer eller mindre brutalt sätt. Det får inte hända igen!

Bäst hittills

Nu är flytten avklarad. Det gick så pass smidigt och snabbt att jag hann få igång tvn lagom till halv åtta igår kväll. Vilken match jag fick se! Helt klart bäst hittills. Äntligen fart, äntligen rakare anfallsspel rakt på mål, äntligen resolut försvarsspel och snabba uppspel. Denna match lämnade faktiskt inte mycket i övrigt att önska. 'Bara' för HV att fortsätta på den inslagna vägen så är SM-guldet snart bärgat.

Extra beröm förtjänar Petrasek som var en riktig gigant på backplats igår, Melin som gjorde en lysande förstaperiod, Fredriksson som bara blir bättre och bättre. Utnyttjar sin storlek till max. Falk får vi inte glömma. Får äntligen lite uppmärksamhet för sitt fantastiska defensiva spel. Glömde jag Liv som slog rekord i antal hållna nollor i elitserien och slutspel sammantaget?

Och så det tråkiga: Vi börjar med den s.k. medias rapportering. I fredags var det Timrå som var bra igår var det Timrå som var dåliga enligt kommentatorer och 'experter'. Precis så tänker jag fast tvärtom, HV är bra och HV är dåliga. Skillnaden är att jag är uttalat partisk medans journalisterna utger sig för att ge en objektiv bild av förloppen. Att man inte ens försöker dölja det vi alla vet: Ingen i mediasverige, förutom möjligtvis Anrell, vill att HV ska vinna.

Det tråkiga 2: Virreborg. I fredags var det Timrå som åkte mest skridskor. Då var nivån låg vilket då såklart missgynnade det då långsammare laget som då var HV. Igår när Timrå inte hängde med HV var nivån istället någon helt annat. Bara hoppas det här var gången fjanten från Ljungby dömde en HV-match. Man börjar tröttna..

lördag 29 mars 2008

Mycket känslor

En match som den igår med ett så fruktansvärt snöpligt slut är det svårt att bara släppa den. Lite samma känslor som efter semiförlusten mot Färjestad för två år sedan. Först total glädje när man trodde, ja var nästan helt säker på att HV kvitterat i sista sekunden, som sedan förbyts i total tomhet istället. Det jag tidigare skrev idag om att HV lite får skylla sig själva känner jag inte riktigt nu. Just nu är istället känslan att HV blev bestulna på möjligheten att vinna matchen. Många domslut i mot sig och i liknande lägen när det var Timråspelare som var boven ingen åtgärd från domarn. Sen var ju också känslan att HV hann sätta kvitteringen innan slutsignalen. Eller rättare sagt: Är det inte något väldigt osynk mellan klockan på TVn, ljuden och/eller den officiella matchklockan så HAR HV absolut blivit bestulna på ett kvitteringsmål. Varför inte bara släppa måldomarbilderna så att saken är ur världen?

Mycket känslor idag. Flytt imorgon för mig också mitt i allt. Hoppas verkligen jag hunnit så långt att TVn är inkopplad klockan halv åtta imorgon kväll..

Sämre laget

Timrås seger igår var rättvis. HV fick en 2-0 ledning nästan till skänks. Eller.. Kanske inte till skänks men de fick den utan att behöva prestera något jättespel och framför allt utan att behöva göra skitjobbet. Trots detta kunde HV inte vinna denna match. En dålig andra period följdes upp av en usel tredje från HV-spelarnas sida. Vad som hände vettefan. Blev HV-spelarna för bekväma? I en semifinal? Låter osannolikt. Utvisningarna spelar självklart in. HV hade dubbelt så många två-minutare som Timrå och spelade en period i numrärt underläge. Visst kan man delvis skylla snefördelningen på en kass Vinnerborg som åtminstone är konsekvent på ett sätt: Han dömer ALLTID till HVs nackdel sett till en hel match. Men för att vara tydlig: DET VAR INTE DÄRFÖR HV FÖRLORADE MATCHEN. Timrå var bättre. De vann fler närkamper, hade bättre skridskoåkning var mer skärpta i försvarsspelet. Då vinner man oftast, ja nästan alltid. Så är det.

När det gäller spelarkritik var det få positiva utropstecken i HV men jag tycker allafall att tredjekedjan med Melin, Kaupilla och Lindström lyfte sig och faktiskt skapade en del chanser. Hrdina var bra men förstörde allt på sin onödiga utvisning i slutet och ännu mer idiotiska snack från utvisningsbåset som gav 10 personligt straff. Sen undrar jag om inte Jämtin är lite övertänd för tillfället? Ytterligare en dum utvisning i slutet av matchen. Dags att markera med en bänkning till nästa match kanske?

Till sist: Sista sekunden av matchen, eller förhoppningsvis EFTER sista sekunden, när Puistolas skott gick in i mål. Jag har ärligt talat ingen aning om slutsignalen gått. När det hände först hörde man ingen slutsignal innan pucken var inne men på reprisen tyckte jag mig höra det. Bara hoppas allt har gått rätt till där. Annars är det en skandal större än den i Frölundaborg. Jag är rädd att jag eller några andra hockeyfans kommer får veta hur det egentligen var. Tyvärr.. Sånt här får en att tröttna på hockey.

fredag 28 mars 2008

Skittidningar och Ersberg

Snart dags för Semi tre. Lite tuffare motstånd ikväll när Timrå får tillbaks lagkaptenen Sanny Lindström och Robert Carlsson.

Annars är det annat än hockeyn som varit i fokus när det gäller HV idag. Våra två kända skittidningar basunerar ut 'skandalen' kring Melin och Petrasek på löst rykte från 'en kompis' till någon. Låg det något i det då? Nej. Antagligen inte ett skit (se länk). Skandalen är att de där jävla tidningarna har så många läsare. Både Aftonbladet och Expressen publicerar visserligen en artikel med HVs dementi. Men ändå.. Förstanyheten på sportblandet som pekar ut två spelare på det sättet borde vara underbyggda av mer fakta.

På roligtkontot går det bra, riktigt bra för Erik Ersberg i NHL. I natt höll han sin andra nolla för LA Kings.

Nog om det. Som sagt: Nu är snart dags för semi 3. Och visst vinner HV. Eller?

onsdag 26 mars 2008

Repris av kvarten?

Två semifinaler har nu spelats och det står 1-1 i matcher. Båda har HV inte riktigt kommit upp i full kapacitet (även om det ikväll såg bra ut första halvan av matchen). Första matchen var Timrå och andra var HV bäst men alldeles ineffektiva och borde avgjort tidigare. Frågan är om likheterna med kvartsfinalserien stannar där. Det beror på om Timrå nu orkar samla ny energi och göra en lika bra match som de gjorde hemma senast. För ser Timrå ut som idag blir det här en lätt resa för HV. Med bara lite mer noggranhet i pp, mindre dumma utvisningar och lite mindre duttigt försvarsspel har Timrå i så fall ingen chans mot HV.

Diskussionen om Ward fortsätter. Ikväll fick han äntligen chansen igen och genomförde matchen på ett utmärkt sätt. Resolut och säkert försvarsspel och faktiskt ett par skott på mål. Sen måste jag saxa in Åskans klockrena kommentar från matchforumet:

"Jag kommer ihåg när Ward tog en utvisning i slutet på matchen i Skellefteå, många HV-supportrar hängde honom efter förlusten. Är det Björn Melin som lynchas nu. Jag tror inte det, en del har förmåga att göra skillnad på folk och folk."

Bara att hålla med. Självklart var det, liksom ikväll med Melin, ett dumt läge att åka på en utvisning men är tyvärr sånt som händer i hockey, speciellt med våra 'kära' svenska domare. Att så få sett storheten med Ward tycker jag är konstig. Han är en bra defensiv back, kan dessutom användas som forward genom med sitt fysiska spel och offervilja. Dessutom utstrålar han enorm pondus och inger respekt hos motståndarna genom sin blotta uppenbarelse på isen.

Sen undrar jag vad domar Rönnmark (som förövrigt inte var bra ikväll) har emot Jämtin?
-Adde blir nerdragen i skottögonblick. Ingen utvisning.
-Han blir slashad. Utvisning men även en två för diving på Jämtin.

Hade det här hänt vilka andra spelare som helst (förutom kanske Ward eller Ledin) skulle HV haft två powerplay ytterligare denna match. KONSEKVENT BEDÖMNING OVAVSETT NAMNET PÅ RYGGTAVLAN TACK!

Edit: Känner mig tvungen att förtydliga att jag absolut inte gillar de filmningar som Jämtin och ibland Ledin och Thörnberg ägnar sig åt. Jämtins slag på backlunds hjälm var också jäkligt onödig. Men det förändrar inte det faktum att domarn ska ha samma bedömning för alla spelare.

Börjar slutspelet på allvar ikväll?

En dryg timme kvar tills semi två börjar. För första gången denna säsong är jag riktigt nervös inför en match. Visst är det viktigt med seger idag också, även om HV självklart kan vända ett 0-2 underläge i matcher. Nu tror jag inte så blir fallet. När man läser intervjuer av spelare och tränare så verkar de rejält revanchsugna. Även bland fansen märks en helt annan ton än direkt efter matchen i måndags när man läser på forumen som här. Svårt att se de skulle förlora då mot ett för tillfället något överskattade Timrå. Nej nu är det dags att ta ner norrlänningarna på jorden. Ikväll känns det som det börjar på allvar..

måndag 24 mars 2008

Första semin avklarad

Sådär! Då var första semin avklarad. Lite synd att HV inte förstod att matchen började redan i första perioden. För efter de två sista tycker jag HV var det bättre laget. Och hade HV haft lite medflyt i första istället som ikväll, tvärtom tror jag ändå det hade kunna bli match av det här. Som vanligt när HV förlorar första matchen i en matchserie (vilket de nästan alltid gjort de senaste åren) så utmålas motståndarna som 'skrällaget' som slår ut favoriterna av journalister. Och bland många av HVs fans sågas hela laget. Plötsligt är allt fantastiskt spel som HV bjudit på denna säsong helt bortglömt. Istället låter det som HV varit ett lag med stora problem. Jag efterlyser att man inte drar så stora växlar på en match vi förlorar med två måls marginal!

Men visst hade HV problem den här matchen. HVs största svaghet visade sig också: När vi blir fastcheckade med annars så skickliga herrar som Louma, Åkerman och Gustafsson inne på isen. Men allt ansvar ligger inte på dessa. Även forwards låg helt fel och tog felbeslut i anfallsspelet vilket ledde till livsfarliga kontringar gång på gång. Visserligen ligger HVs styrka i att anfalla med hela laget. Men då gäller det att rätt beslut tas och att verkligen HELA laget följer med i anfallen. Som det såg ut ikväll blev det hela tiden, allt för stort glapp mellan backar och anfallare vilket gjorde att Timrå lätt kunde ställa om och komma med fart. Att exempelvis Gustafsson och Åkerman inte är skridskosnabbast visste vi och hela hockeysverige redan. Ingen nyhet. Därför gäller det att HV hittar tillbaks till den höga checkingen som de haft genom grundserien och på det viset göra motståndarnas anfall lätträknare och heller inte lika fartfyllda som ikväll.

I övrigt såg anfallsspelet lojt, oninspirerat och lite bekvämt ut. Ingen, Jämtin, Fredriksson och Ledin borträknade verkade vilja gå in och göra 'skiten' framför mål. Ibland kunde man dock önska att de gjorde lika bra skitjobb även i försvarsspelet. Det gäller i synnerhet Ledin. En viktig detalj fungerade dock bländande: Powerplay. Har varit riktigt riktigt hög klass på det hela slutspelet. Ack så viktigt. En grym målvakt i Liv och ett powerplay på över 30%. Det är med dessa ingridienser man vinner SM-guld.

Måste nämna Davidsson också. Fick en del kritik av kommentatorerna efter första perioden. Kom in i andra och visade varför han raknas som en av elitseriens bästa. Låg bakom både 1-3 och 2-3. Jag önskar bara mannen kunde lära sig skjuta ibland också..

Nu hoppas jag HV-spelarna går in och läser den här och tar till sig av vad de gjort fel. Rättar de till dessa 'detaljer' tycker jag det ser riktigt, riktigt bra ut. Nej. Jag är inte orolig. Inte än..

Timrå och tips

Timrå imponerade mot Modo i kvarten. Den stora frågan är vad det säger om Timrås kvalitéer? Var det Timrå som var bra eller var Modo dåliga?

Det jag har sett av Timrå hittills denna säsong har inte imponerat på mig. Ett lag som är ganska uddlöst framåt och inte alls något vidare bakåt utan någon given förstamålvakt. Det är vad jag sett och det har jag sett har i stort sett varit deras matcher mot HV. Det spelet de presterade mot Modo måste därför varit något annat, annars slår man inte ut svenska mästarna och serietreorna ur en kvartsfinal.
Ser man till spelarmaterialet ser det spontant lite tunt ut i backlinjen. Här är det verkligen nödvändigt, för Timrås del om de ska ha någon chans i semin att Koskinen, Lotvonen, Styf med flera verkligen höjer sig och spelar sitt livs hockey, både offensivt och defensivt. Målvaktsbesättningen ser på pappret inte heller speciellt stark ut. Fast där tror jag Timrå eventuellt kan ha ett trumfkort i Backlund som enligt uppgift varit riktigt stabil i kvartsfinalmatcherna. På forwardssidan kan Timrå med spelare som Pärssinen, Hahl, Regin och Hynning mäta sig med HV även om de kanske saknar den tygnd HV har spelare som Thörnberg, Ledin och Jämtin.

För att Timrå ska kunna slå ut HV krävs att samtliga spelare lyfter sig och spelar på sin absoluta topp i kombination med att HV gör som i första kvartarna mot Skellefteå, dvs spelar lojt och till synes lite oinspirerat. Gärna för Timrå får Liv börja darra i målet och spela på ett sätt som sprider oro i HV. Detta tror jag inte inträffar.
Möjligtvis höjer sig Timrå men det kommer HV också göra jämfört med Skellefteå-matcherna.

Skadeläget talar också för HV. Björn Melin är nu tillgänglig. En spelare som när han lämnade HV för nordamerika var en av elitseriens bästa. Hittar han tillbaks dit i detta slutspel får HV ytterligare en dimension i sitt spel plus en även en vass tredjekedja. I Timrå saknas Jonathan Hedström och Erik Andarsson. Båda dessa spelar inte mer denna säsong. Dessutom är det frågetecken på viktiga backen Sanny Lindström inför kvällens match.

Timo Pärssinen, en av de som måste
vara på topp i Timrå.


Vi kommer få se fem mycket underhållande semifinaler i högt tempo och mycket fysiskt spel (om domarna tillåter). Efter fem matcher är det dock slut eftersom då ett lag vunnit fyra av dessa matcher. Det laget heter HV71.
Den andra semin då? hmm.. Betydligt mer svårtippad. Linköping har ändå ett bättre lag än Färjestad och börjar Stana storspela i målet som han kan ser det bra ut för Linköping. Jag säger 4-3 i matcher till östgötarna. 'E4-derby' i finalen alltså.

Nu kör vi semifinal om sådär åtta timmar och 30 minuter!

lördag 22 mars 2008

Lite Silly Season mitt i allt

För några timmar sen stod det klart att det blir Timrå HV möter i semin. Lite bakom slutspelsridåerna börjar elitserielagen rusta inför nästa säsong. Enligt många källor, bland andra Hockeysverige.se ska Hagos vara så gott som klart för HV. Bra! Jag ville ha hit han redan inför denna säsong. Sen gör ett lite mer spektakulärt rykte gällande NHL-stjärnan* David Vyborny ska vara aktuell för HV. Spännande.. På minussidan ser det ut som vi förlorar Åkerman samt att Kaupilla och Ward inte blir erbjudna nya kontrakt. För er som vill följa rykten om nyförvärv och förluster rekommenderar jag annars HVfantasten.com. Men även här på AlltidHV kommer heta rykten och klara övergångar gällande HVs trupp självklart presenteras. Såklart..

*När jag skriver "Stjärna" så är det inte kvällspressens definition på minst tre byten i NHL jag använder utan jag menar just stjärn. Vyborny har de senaste säsongerna
snittat över 50p.

Det blir Timrå i semin

Eftersom Färjestad nyss slog ut Frölunda nyss i den sista kvartsfinalen står det nu klart att Timrå blir HVs semifinalmotståndare. Nackdelen jämfört med Frölunda är att det drastiskt minskar mina möljigheter att få se nån live hockey från slutspelet. Fördelen är att man alltid man får många tillfällen att håna Frölunda-supportrar framöver.

Det är inte bara Frölunda som spelat sin sista match för säsongen idag. Även HVs J20-lag åkte ut mot Djugården efter i den avgörande tredje kvartsfinalen efter Djurgårdsmål i sudden. SURT! Speciellt med tanke på att HV sköt nästan 50 skott och endast mäktade med att göra ett mål. Mer om den matchen här.

fredag 21 mars 2008

Pinsamma Frölunda

Jag är inte den första att konstatera det: Det som utspelade sig i slutskedet av matchen mellan Frölunda och Färjestad igår var riktigt pinsamt. Att Frölundaborg inte håller måttet för elitserien visste man redan innan. Det kan man knappast lasta Frölunda för. Men att publiken för andra matchen i rad börjar kasta in saker, stora saker på isen är bara dåligt. Tyder på att arrangörerna inte tar den frågan på allvar. I läget där den berömda spritflaskan (bland annat) kastades in på isen borde man ju självklart gjort som inom fotbollen: Tömt läktaren och spelat klart matchen utan publik, alternativt blåst av och tilldömt Färjestad segern. För ingen kan väl mena att man kunde garantera säkerheten i arenan i det läget?

Sen kommer vi till det allra pinsammaste. Sekretariatet som lyckats sköta klockan utan problem i 59 minuter och 55 sekunder effektiv tid visste plötsligt inte 'hur fan den(klockan) funkar'. Att slutsignalen, som om jag har förstått det rätt, i normala fall sätter igång när tiden är ute, börjar ljuda innan tiden gått ut när Färjestad har läget att kvittera gör att FBK-fansens misstankar om fusk absolut inte är ogrundade. Målet kom ju också och borde ju ovovsett fusk eller inte såklart godkänts. Jag säger det igen: Pinsamt Frölunda. Kan knappt föreställa mig hur förbannad jag varit om det varit HV som varit bortalaget.

Lite fler kommentarer i detta ämne bland annat, här, här och här.

onsdag 19 mars 2008

Övriga kvartsfinaler

Inte bara HV och Skellefteå har spelat kvartsfinal. Sex andra elitserielag har kämpat i tre andra matchserier. Två av dessa är liksom HV-SAIK nu färdigspelade. Linköping kunde, nästan lättare än jag trodde, slå ut Djurgården. Timrå imponerade mot Modo. Kul! För det er som har följt bloggen är det väl ingen hemlighet vad jag tycker om Modos tränare och supportrar. Fast allra mest är det kul eftersom Timrå spelar en offensiv, sevärd hockey till skillnad från Modo. Jag ser gärna Timrå som semimotståndare till HV i semin. Inte för det blir lätt utan för att jag tror det skulle bli riktigt, riktigt underhållande matcher. Men lätt blir det knappast om det blir det andra alternativet som återstår för HV: Frölunda. De ligger under med 3-2 i matcher mot färjestad i den enda återstående kvartsfinalen. Vore kul att möta Frölunda också av samma anledning som Timrå. En till fördel med Frölunda är också att undertecknad då får det lite enklare att se HV live i slutspelet.

Hur har det då gått med mitt tips av kvartarna såhär långt? OK tycker jag allafall. Prickade in HVs 4-1 seger. Linköping-DIF är jag ganska rätt ute men missar på en match. Mitt tips på Modo-Timrå är däremot inget att skryta med. Vad gäller Färjestad-Frölunda kan jag forfarande få rätt.

När det gäller vilka som blir HVs motståndare är det detta och endast detta som gäller, ovavsett vad några kommentatorer med mindre koll sagt på matchen igår: HV får möta det lag av de som går vidare till semi som har sämst placering i grundserien. Det innebär att om Färjestad vinner imorgon eller på lördag i den återstående kvartsfinalserien blir det Timrå. Men om Frölunda vinner båda matcherna blir det istället just Frölunda. Svårare än så är det inte.

Det är inte bara A-laget som spelar slutspel. J20 inledde sin kvartsfinalserie mot Djurgården med att vinna med 4-2.

Och så har kvalserien börjat nu. Intressant. Ska följas med åtminstone ett halvt öga.

Sen glömde jag det roligaste från igår i mitt förra inlägg: Den fantastiska stämningen i Kinnarps. Som natt och dag jämfört med måndagsmatch. Vågen gick till och med runt arenan. Som på 90-talet. Fast då hände det iofs nästan varje match..

Semi!

Nu är vi klara för semi. Skönt!
6-0 blev det i sista matchen vilket kanske inte helt speglar matchbilden hela matchen. Skellefteå var nämligen riktigt heta i början på matchen. Hade de fått utdelning då vette tusan hur det hade gått.

Skellefteå har gjort det bra och skakade nästan HV. Inte utan att man var nervös de två första matcherna. Men i slutänden var det inget snack: Tabellen ljuger inte och HV var så pass mycket bättre än Saik som tabellen visade.

Mest har försvarsspelet imponerat tillsammans med Livs bländande målvaktsspel. För att vara lite ofrivilligt ordvitsig spelar han verkligen sitt Livs hockey nu. Över 97 i räddningsprocent på fem matcher i ett slutspel är osannolikt bra.

Kan nog inte skriva mer nu på arbetstid. Återkommer med mer om denna och de andra kvartsfinalerna senare.

Uppdaterat: Äntligen lite om skadeläget. Bra HV71.se!

måndag 17 mars 2008

Träningsmatch?

Det kändes faktiskt som det, både när man ser till intentiteten i spelet och stämningen på läktarn emellanåt. Så ska det väl inte vara? Och det är ingen vidare match HV gör. Inga tacklingar, dålig skridskoåkning (bortsett en pånyttfödd Thörnberg). Trots det är det inget snack: HV var det bättre laget. Men trots det dök riktigt riktigt heta chanser upp från ingenting för Skellefteå med jämna mellanrum och Liv fick göra några riktiga klassräddningar. Jag hoppas det har med intentiteten och kanske lite underskattning av motståndet som gör att sådana chanser dyker upp. För korta stunder blir Skellefteå-spelarna löjligt fria i slottet.

Vad gäller spelarkritik har jag redan berört det: LIV. Hur grym som helst idag. Han har hållt riktigt, riktigt hög klass hittills i slutspelet. över 96 i räddningsprocent säger allt. Sen har vi som sagt Thörnberg som varit hur bra som helst efter en väldigt blek insats första kvartsfinalen. Voutilainen var riktigt het idag också och gjorde HVs båda mål. Var på rätt ställe och avlossade några riktigt livsfarliga handledare. Jonas Johansson förtjänar också lite pluss. Hade ett par riktigt bra byten första halvan av matchen. Backarna såg alla mycket stabila ut bakåt. Kändes som de mer och mer kommer in i slutspels-spelet och har större marginaler i passningar och försiktigare med framstötningar som sista gubbe ect..

En som också förtjänar beröm är faktiskt domarn Patrik Sjöberg som jag kritiserat tidigare under säsongen. Nu gjorde han en närmast prickfri insats. Lätt kanske då matchen var mycket snäll med få närkamper. Fast o andra sidan har vi sett domare blåsa sönder sådana matcher tidigare. Det gjorde inte Sjöberg utan lät spelarna avgöra. Kul att se!

Ny match imorgon. Om allt går som det ska är vi i semifinal om ett dygn.

söndag 16 mars 2008

Bättre än man ens vågat hoppas på

Ett inlägg i senaste laget om matchen igår. Varit fullt upp för mig och har därför inte hunnit tidigare. Jag är också förbannat trött så jag ber redan nu om ursäkt om inlägget blir av flummig karaktär. Nu till matchen:
Redan efter tio minuter kändes det riktigt bra. Känslan var att HV kändes mycket stabilare än tidigare två slutspelsmatcher. Det kändes som de kunde släppa in ett par mål men inte för den sakens skull börja spela med huvudet under armen. När dessutom Skellefteå hade en Hadelöv som var bedrövlig för dagen och pinsamma spelare som Tomas Larsson. (Han ska tydligen få ett varmt välkomnande i Kinnarps imorgon förövrigt.) HV gjorde också det de haft svårt med tidigare och som jag med blandad framgång försökt praktisera: Inte lägga energi på domarn. Det gjorde HV med galans igår så jag ska väl inte vara sämre i detta inlägg. Kanske lättare efter en match HV vann med 7-1..

Ny hemmamatch imorgon och på tisdag där HV kan, om allt går som det ska, stänga den här kvartsfinalen. Hoppas Melin är tillbaka snart förövrigt. Märkligt dålig information om läget för honom. Måste vara någon skada man vill mörka i slutspelet. Har ju ryktats om både ljumskar och knäskador.

Nu ska jag sova så jag är pigg imorgon. Det är ju ändå kvartsfinaldag imorgon.

torsdag 13 mars 2008

Svar efter andra kvarten

Kommer Jönköpingspubliken kunna matcha den fantastiska stämningen som skapades uppe i Skellefteå i tisdags?
Svar: Nej. Inte i närheten tyvärr.

Kommer Saik spela lika inspirerat och fartfyllt som sist?
Svar: Ja, frågan är om inte det här var än mer imponerande med tanke på att det var i Kinnarps.

Hur är det med Melin egentligen?
Svar: Inget nytt här. Spelade inte ikväll. Hoppas verkligen han är tillbaks snart.

Är Thörnberg halvskadad?
Svar: Är han halvskadad så märktes det ingenting av det ikväll. Så otroligt bra! Tacklade, forecheckade varenda byte. Nog bästa HV-spelare ikväll. Nej, han kan inte vara halvskadad.

Kommer Ward vara petad?
Svar: Ja, Ward var petad ikväll. I ärlighetens namn var det här nog ingen match han saknades heller. Men jag hoppas han får fler chanser och göra det han gör bäst: Det jävligt för motståndarna.

Kommer HV lägga i en högre växel än i tisdags?
Svar: Mja, det VAR betydligt bättre idag. Åtminstone de två första perioderna. I tredje efter Saiks reducering fick HV kollektivt stora darren. Hoppas den trenden slutar. Sen vore det ju trevligt om HV kunde få lite mer utdelning på sitt spelövertag. Känns som att HV kan bättre, ganska mycket bättre ändå. Hoppas närvösiteten släpper snart och att laget kommer in i slutspelet på allvar. Då kan det här bli riktigt kul.

Till sist måste jag kommentera domarn. Egentligen hade jag inte tänkt det men när man läsar att Skellefteå-fans skyller deras förlust på domarn kan jag inte hålla mig. Saik-fansen och jag är överrens om en sak: Lärking var allt annat än bra. Men att säga att det var han som vann matchen åt HV är bara löjligt. HV borde med sitt massiva spelövertag de första två perioderna haft en större ledning, dessutom hade saik och inte HV då hjälp av domarn. Ett felaktigt bortdömt mål.
Reglerna säger:

*Så länge motståndarna inte har kontroll på pucken ska domarn inte blåsa av vid avvaktande utvisning.

*Går pucken i mål vid avvaktande utvisning ska målet räknas.

*Läs på reglerna till nästa gång Lärking!

På det fick HV ett gäng mycket tveksamma utvisningar. Bland annat en hakning där HV-spelarens klubba inte var i närheten av motståndaren och en utvisning på Hrdina efter att en Saik spelare åkt in i honom och lekt döende svanen. Att Modo-fans kan få det här till att det var domarns fel att deras lag förlorar skulle inte förvåna mig, men jag hade högre tankar om Skellefteå-fans.

Några frågor inför andra kvarten

Kommer Jönköpingspubliken kunna matcha den fantastiska stämningen som skapades uppe i Skellefteå i tisdags? Tveksamt va, motbevisa mig gärna.

Kommer Saik spela lika inspirerat och fartfyllt som sist? Jag hoppas inte det.

Hur är det med Melin egentligen? Ryktas att det är problem med ljumskarna.

Är Thörnberg halvskadad? Bevisa mig gärna motsatsen genom hårt fysiskt spel och mycket skridskoåkning.

Kommer Ward vara petad? Verkar så.. Tyvärr. Hoppas han ändå får lite speltid. Fysiska spelar behövs i slutspelet.

Och så den viktigaste: Kommer HV lägga i en högre växel än i tisdags? Ja, jag tror det.

Ny HV-blogg förresten. Tack HV-bloggen på HVs hemsida för tipset!

tisdag 11 mars 2008

Vad i..?

Är HV inte bättre? Jag var övertygad om att HV direkt ikväll skulle sätta i slutspelsväxeln och köra över Skellefteå. Så blev det verkligen inte. Thörnberg och Davidsson var helt annonyma. Falk och Kaupilla (förutom i början av matchen) såg man heller inte mycket av. E.Johansson som man iofs inte förväntar sig så mycket av fick mycket istid men uträttade inget. Varför inte ge Liket chansen i den kedjan? Eller varför inte Tedenby? Enda enhet som var bra offensivt var Ledin, Hrdina och Jämtin. Slet som vanligt.

Liv var helt ok men inte den målvaktsfantom man vant oss vid att se han som de senaste matcherna.

Backarna var inte heller något vidare. Slarvade i uppspelen och spelade med små marginaler. Jag tänker då främst på Louma, Puistola och Petrasek. En som väldigt många HV-supportrar nu skyller förlusten på är Lance Ward. Mycket orättvist! Ward gjorde en helt ok match och gick aldrig bort sig i försvarsarbetet. Utvisningen i slutet på honom var helt jävla horribel. En lätt knuff med handen före i bröstet (en situation som förekommer massor av gånger under en hockeymatch) renderar 2 min i slutet av en slutspelsmatch.

Men det är inte domarna vi ska fokusera på. Vi vet ju redan hur förbannat kassa dessa herrar med få undantag är. Nej, det som gör mig lite konfunderad är HVs ovilja att ta tag i denna match, förstakedjans frånvaro (även om Vouti var ok) och avsaknaden av enkelhet och fart i spelet. Hade vi haft en tremålledning inför tredje hade vi aldrig behövt lägga energi på att bli förbannad på domarn, Ward, Ledin eller någon annan man nu anser ha förstört kvällen för HV. Trost allt är jag fortfarande, nu med någon timmes distans, ändå optimistisk och tror att HV nu på torsdag lägger i den där växeln jag hoppades på inför denna. Men jag är lite mera osäker nu än jag var innan kl 19.30 ikväll..

Strax slutspel

Bara timmar kvar nu. Läget i HV ser ljust ut. Enda som saknas är Melin som enligt uppgift är 'lite krasslig'. Ja, Torp saknas också som förövrigt inte kommer spela något mer den här säsongen. Fullt lag annars. Mitt tips är för kvällen är 5-1 till HV.

Pulsen allt högre. Det är något i luften, inte bara vår. Det är slutspel. Nu kör vi!

måndag 10 mars 2008

Skellefteå och skitsnack


En mumsbit för HV?

HVs kvartsfinalmotståndare är såklart sämre än HV i alla positioner. Men de har fått ihop det bra och spelat riktigt bra efter jul. Det finns också hysfade spelare som Söderberg, McDonell och Goren. Hadelöv har också varit överraskande bra. De har också en tränare jag gillar skarpt i Per-Erik Johansson enligt uppgifter skapa harmoni och glädje i truppen. Men det hjälper inte. Jag tippar 5-1 till HV imorgon.


Som vanligt i slutspelstider haglar floskler och ogenomtänkta mantran som spelare, tränare och media drar. "Det blir en sporre att möta..", "Alla lag har samma möjlighet.." och "Pressen ligger på dom.." osv osv. Just den sista är väldigt märklig. På något sätt vill många få det till att HV, fyllda med självförtoende och med massa rutin i laget skulle vara det lag som har mest press på sig. Jag säger att det är tvärtom, åtminstone till en början. Skellefteå som ännu inte vunnit i Kinnarps arena måste alltså göra det minst en gång dessutom helst vinna samtliga hemmamatcher. Skulle de förlora imorgon måste de göra det de aldrig gjort, dvs vinna i Kinnarps arena två gånger inom loppet av en dryg vecka. Vilket lag ligger pressen på egentligen? Eller är Skellefteå redan nöjda som vissa menar? Då har de ännu mindre att hämta mot ett mycket taggat HV. Jag säger inte att det inte är omöjligt för Skellefteå att ta hem den här serien men i princip är det det. När det gäller floskler är även vår egen Kenta lite medskyldig. Allt det där prat om lottning av motståndare och det blir jämna matcher är bara fånigt. HV ÄR storfavoriter. Spelarna vet om det och det blir varken mer eller mindre press på spelarna vad än tränaren säger om det. Mer om detta ämne
här på hvfantasten.com.

Ett ämne som berör det förra är Skellefteå-fansen tankar inför denna serie.
På Svenskafans Skellefteå-forum verkar många vara väldigt optimistiska eller kanske till och med överoptimistiska? Självklart ska man tro på sitt lag men ändå har jag lite svårt att se att jag själv varit lika optimistisk om jag varit SAIK-fan. Allt annat än respass i kvarten hade jag sett som en fet bonus. En bra blogg om SAIK förövrigt. Lägges till bland mina favoriter. Trots att jag verkligen tror på mitt lag imorgon så ligger nog pulsen lite högre än vanligt redan nu. Det kan jag erkänna. Det är ju trots allt slutspel..

Sammanfattning av Elitserien 07-08

Då är det dags att sammanfatta och se hur bra, eller kanske dåligt, jag tippade elitserien inför den här säsongen. Vi börjar från botten. Bakvänt? Ja, kanske det, men jag vill spara det finaste till sist.

12. Brynäs (mitt tips 7a)

Man kan konstatera att mitt tips gällande Brynäs inte stämde alls. Detta klassiska lag har haft en väldigt turbulent säsong. Det började redan i Oktober någon gång när Brynäs radade upp hela åtta förluster i rad. Det innebar att rutinerade Leif Boork byttes ut mot dåvarande assisterande och oprövade kortet Olof Östblom. Till en början såg detta ut att varit ett lyckat drag och i elitserietabellen för enbart december- och januarimatcherna hamnar Brynäs på sjätte plats. Sen började förlusterna radas upp igen. Det stora problemet för Brynäs denna säsong har varit, i likhet med många andra bottenlag, bristen på kontinuitet och avsaknaden av ett grundspel.
Detta innebär att Brynäs nu får slåss i kvalserien för fortsatt elitseriestatus.

11. Mora (mitt tips 6a)
Ett lag som jag på förhand tyckte såg intressant ut. Men vad fel jag hade. En oviss kvalserie väntar nu laget. Det är ändå inte utan att man ändå imponeras av Jan Simmons förmåga att med minimala resurser klämma ut så mycket prestation på isen. Det räckte åtminstone till tre elitseriesäsonger och ett slutspel. Förövrigt Enda lag med plusstatistik mot seriesuvärenen imponerar. Trots det blir det kvalserien.


10. Luleå (mitt tips 11a)
Luleå har i likhet med Brynäs saknat grundspel egentligen hela säsongen. Har visserligen gjort en del riktigt riktigt bra matcher emellanåt men i stort sett har det sett allt annat än bra ut. Med tanke på att man tappat tongivande spelare som
Leinonen, Åkerström, Hynning, Renberg och Surovy och ersätter dom med oprövade kort,inför denna säsong är en forsatt kontrakt faktiskt godkänt, helt klart.

9. Södertälje (mitt tips 12a)
Ett lag jag också tippade ganska fel. För SSK har imponerat. Till skillnad från bottenkonkurrenterna under har laget haft en spelidé, en röd tråd, som de följt hela säsongen. Nu räckte det inte enda fram till slutspel men snubblande nära var det. Jättegenombrott av Linus Videll, stabil defensiv och två riktigt kompetenta målvakter i Enroth och Bjurling är receptet som gett nykomlingen förlängt elitseriekontrakt. Jag tror de är här för att stanna många år framöver.

8. Skellefteå (mitt tips 9a)
Ett lag vars placering jag sånär prickade in. Saik visade sig dock vara lite lite bättre än jag tippat. En placering bättre som innebär att laget tar sig till slutspel. Har egentligen inte mycket att säga om Skellefteå (men lär få anledning att återkomma till det här laget). Har spelat på den nivå man kan förvänta sig av ett lag med det spelarmaterialet. Varken mer eller mindre.

7. Djurgården (mitt tips 10a)
Så här i efterhand önskar jag att jag i mitt tips från tidigt i höstas bytt plats på Mora och Djurgården. Och det är ju alltid lätt att vara efterklok men Djugården har faktiskt ett lag som håller slutspelsklass. Till försvar till mitt tidiga höst-jag kan jag nämna att DIF inte då värvat en av årets elitseries bästa backar, Ossi Väänänen och Daniel Larssons genombrott i målet. I september trodde jag inte på Djurgårdens målvaktsbesättning, Larsson gav mig svar på tal. Dessutom har Djurgården studtals spelat riktigt fin anfallshockey.

6. Frölunda (mitt tips 3a)
Tillsammans med Brynäs årets stora besvikelse. Har emellanåt spelat på den nivå man kan kräva med den kompetens som finns inom laget, det vill säga som ett topplag i elitserien. Men däremellan har det sett allt annat en bra ut. Ruskigt slarvigt spel och två målvakter, Ahonen och Gistedt som inte övertygat. Bland alla stjärnor bland utespelarna är det också många som inte levt upp till förväntningarna. Morrisson är kanske bland dessa den största besvikelsen och fick lämna laget redan på hösten. Det enda som kan rädda Frölunda från fiaskostämpeln även denna säsong är att laget tar sig till SM-final, minst.


5. Timrå (mitt tips 8a)
Timrå säsong påminner mycket om deras förra säsong. Man börjar säsongen bra med en fin höst. Sen kom, precis som förra året ett gäng skador på nyckelspelare. Skadorna är kanske inte hela förklaringen på Timrås svagare avslutning av säsongen. Dessutom gäller det att i elitserien med många matcher att han en bred trupp om man ska vara ett topplag. Timrå borde ha lärt sig det nu. Den hårda vägen. I övrigt ligger de ungefär som jag förväntade mig de skulle innan säsongen, så när som på några pluspoäng.

4. Färjestad (mitt tips 5a)
Nu kommer vi in på toppskiktet av elitserien. Den del av tabellen jag lyckats tippa riktigt bra, sånär som på Frölunda. Färjestad har även de gjort vad jag förväntat mig av dom. Lite överraskad är jag av enskilda spelare i laget som lyft sig när det behövs som bäst. Jag tänker främst på Prestberg som blivit riktigt målfarlig igen, Brunnström som kom från ingenstans (Borås) och slog sig in i Tre Kronor och målvakten Heino-Lindberg som spelat stabilt hela säsong mig veterligen. I övrigt verkar Färjestad vara inne i en generationsväxling om man är snäll. Är man elak säger man att de är på nedgång.

3. Modo (mitt tips 2a)
Här såg det ett tag ut som att jag tipppat helt fel, men det visade sig till slut vara helt rätt. Men Modo gör som förra säsongen och växer ju närmre slutspelet man kommer. Har uppvisat en grym defensiv, trots frånvaro av tunga pjäser som Timander under större delen av säsongen. Sen har de ett gäng rutinerade matchvinnare bland forwards också. Appropå matchvinnare: Glöm inte Krizan. Den målvakt i elitserien med kanske den högsta högstanivån.

2. Linköping (mitt tips 4a)
LHC är ett topplag. Inget snack om saken. Och med den spelartruppen ska man vara det. Allt annat vore ett misslyckande. Har spelat riktigt bra egentligen hela säsongen. Kanske har förlusterna kommit lite väl tätt för att man som LHC-fan ska vara helt nöjd. Men det kan snart vara glömt i ett framgångsrikt slutspel. Linköping till final? Inte alls omöjligt. Guld? Tyvärr inte helt omöjligt.


1. HV71 (mitt tips 1)
Här har jag också tippat rätt, åtminstone placeringsmässigt. Men egentligen var jag inte helt rätt ute. För inte hade jag ens vågat drömma om att HV i år skulle dominera elitserien på det sätt som de gjort. Förklaringarna till denna dominans är många och har byggts upp i Jönköping under flera år tack vare en extremt välorganiserad organisation, från styrelse ner till vaktmästare (inte för han är lägst men ni förstår vad jag menar). Laget på pappret inför säsongen såg mycket starkt ut och nästan samtliga infriade eller överträffade förväntningarna man kunde ha på dom (med några få undantag). Dessutom har laget, med några få matcher undantagna haft fokus, gjort skitjobbet och haft spelglädjen hela säsongen från början till slut. Jag återkommer självklart med mer analyser kring denna hittills magnifika säsong som laget gjort. Nu ser jag och antagligen de flesta andra HV-fans fram emot slutspelet med skyhöga förväntningar. Allt annat än ett Guld är nu ett stort misslyckande.

Att HV har presterat vet ju alla men hur är det med mig och mitt tippande? Sådär tycker jag själv. En helt rätt och fyra en placering ifrån är tyvärr icke godkänt.

söndag 9 mars 2008

Ett andra försök

Lite bättre gick det att tippa valen när jag hade sluttabellen kvar. Jag gör nu också ett nytt försök att tippa slutspelet..

I den första kvarten står jag fast vid mitt första tips:
HV71
har inga större problem med Skellefteå och vinner serien med 4-1 i matcher.

Linköping
slår Djurgården relativt enkelt med 4-2 i matcher i den andra.

Modo möter tufft motstånd från Timrå men vinner till sist med 4-3 i matcher.

Färjestad blir lite förvånande utslagna mot Frölunda. 3-4 slutar den matchserien.

Ja.. Ni ser ju likheterna i formuleringarna från förra tipset. I semin och finalen blir det samma matcher som jag tippade tidigare (förutsatt att jag tippat kvartsfinalerna rätt).
Såhär går det i slutspelet alltså:

Kvartfinal
HV71-SAIK 4-1
Linköping-Djurgården 4-2
Modo-Timrå 4-3
Färjestad-Frölunda 3-4

Semi
HV71-Frölunda 4-2
Modo-Linköping 4-3

Final
HV71-Modo 4-3

I övrigt är Robert Pettersson på Hockeysverige rätt klockren i sin blogg:
"
Roligast: Lill-Kentas "vi lottade"
99 lotter Skellefteå, 1 lott Djurgården
."

Så väljer HV, Linköping och Modo

Lite drygt en halvtimme kvar nu..
Eftersom placeringarna inte blev som jag lite djärvt tippat med två omgångar kvar. Istället blir nu Linköping som får välja före Modo och då blir det de som väljer Djurgården. I likhet med många andra tror jag därför valen blir som följer:

-HV väljer Skellefteå. Sämsta laget på pappret i slutspelet och det av lagen HV har haft lättast för.
-Linköping väljer Djurgården. Ingen väljer frivilligt Frölunda.
-Modo väljer Timrå. Motivering: se ovan.
-Kvar till Färjestad blir Frölunda.

Återkommer med ett nytt tips om hur slutspelet då går (eller hur nu valet blir). Men jag kan redan nu säga att tipset inte skiljer sig nämnvärt från detta tips.

Tillbaka

Nu är jag tillbaka och vad har jag missat?
En hel del verkar det som. 'A-laget' åkte upp till Skellefteå utan Davidsson, Voutilainen, Thörnberg, Ledin, Hrdina och Halvardsson. Dessutom fick jämtin matchstraff i början av matchen efter att ha protesterat mot att Skellefteå fått ett mål godkänt som man gjort efter avblåsning. Sjukt! Med de förutsättningarna tycker jag en förlust med 4-3 är acceptabelt.

4-3 blev det också i grundseriens sista match mot Djurgården. Samtliga, så när som på Halvardsson av de som var borta Skellefteå-matchen var nu tillbaka. Verkar tydligen varit om än inte välspelad så alla fall underhållande match. HVs segermål kom med 14 sekunder kvar i öppen kasse då Djurgården chansade i jakt på en tabellplacering bättre.

HVs J20-lag kom tvåa i topp8 en poäng efter Frölunda. Riktigt bra! Hoppas nu på ett lika bra slutspel.

Ersberg har verkligen tagit chansen när han fick den i NHL. Nu har han också hållit sin första nolla.

Jag såg också till min glädje att jag inte missar valet av kvartsfinalmotståndare. Det äger visst rum ikväll i Sportspegeln med start kl 20.30. Återkommer mer om det senare samt ett reviderat slutspelstips. Sen kommer även en sammanfattning av grundserien. Hur bra tippade jag inför säsongen egentligen?

Till sist vill jag gratulera Lasse och alla andra Luleå-fans till förnyat elitseriekontrakt. Kan ändå inte låta bli att tycka synd om Mora-fansen, trots allt. Så otroligt nära..

tisdag 4 mars 2008

Så går det i slutspelet

Eftersom jag ska resa utomlands och inte komma tillbaks förrän på söndag kommer jag tyvärr missa upplösningen av elitserien och antagligen valen av kvartsfinalmotståndare som jag antar sker på lördag. Därför följer redan nu mitt tips inför slutspelet. Vi börjar med val av motståndare:

Det är redan klart att HV71 väljer först i kraft av serieledare och de väljer ovavett vilket lag det är (SSK eller SAIK ) det åttondeplacerade laget. Jag tror det blir Skellefteå som kniper sista slutspelsplats och blir då följdaktligt HVs motståndare i kvarten.

Modo tar andraplats och väljer inte sjundeplacerade Frölunda utan istället sexan Djurgården.

Linköping
kommer tre och får välja mellan Frölunda och 5an Timrå. Valet faller på Timrå.

Fyran Färjestad får då möte det lag ingen ville välja: Frölunda.

Och så här går det i kvartsfinalerna:
HV71 har inga större problem med Skellefteå och vinner serien med 4-1 i matcher.
Modo möter tufft motstånd från Djurgården men vinner till sist med 4-3 i matcher.
Linköping slår Timrå hyfsat enkelt med 4-2 i matcher.
Färjestad blir lite förvånande utslagna mot Frölunda. 3-4 slutar den matchserien.

Detta innebär att HV71 ställs mot Frölunda i första semin och Modo får möta Linköping. Och så här slutar semin:
HV71 och Frölunda spelar som vanligt tuffa, tempofyllda och jämna matcher mot varandra. HV71 är ändå lite tyngre och lyckas vinna serien med 4-2.
Modo
får också en mycket tuff serie mot Linköping men lyckas ändå på nått sätt vinna serien med 4-3.

Finalen blir också mycket jämn och Modo skakar om HV ordentligt. Men hela vägen räcker det inte. HV71 vinner finalen i avgörande matchen på hemmaplan och tar sitt tredje SM-Guld.

Så här går det alltså i slutspelet (kortversionen):
Kvartfinal
HV71-SAIK 4-1
Modo-Djurgården 4-3
Linköping-Timrå 4-2
Färjestad-Frölunda 3-4

Semi
HV71-Frölunda 4-2
Modo-Linköping 4-3

Final
HV71-Modo 4-3

HV71 svenska mästare 2008.

..Glöm inte var ni läste det först.

Nästa inlägg dröjer antagligen till på söndag. Ha en fin avslutning på elitserien tills dess!

måndag 3 mars 2008

Louma tillbaks, punkter och frågor

Att Louma var tillbaks i kvällens match märktes. Han stod nämligen för HVs båda mål. Tyvärr gjorde SSK två mer och vann matchen. Jag såg inte mer än andra så har svårt att bedömma matchen men åtminstone då kändes det avslaget, både på isen och på läktarn. Äsch, lite i punktform istället:
* En som inte verkade varit helt på topp var A. Andersson på målen att dömma.
* Förstakedjan imponerade inte på mig det lilla jag såg.
* Andrakedjan med Ledin i spetsen såg pigg ut.
* Jämtin har frisserat sig/snaggat sig lagom till slutspelet

Och så några frågor:
*Var det här en typisk 'motivation slår klass'-match?

*Eller var det HV som la sig? Vill kanske ha kortare resväg i kvarten? Fast det vore märkligt. HV bör så länge det går undvika lag som tråkar ut motståndarna. Undvik alltså Mora, SSK och Modo.


*Vad hände med Voutilainen som tydligen inte spelade sista perioden? Inte utan att man blir orolig..

*'Foppa påväg till Amerika', 'Foppa tränar med Colorado', 'Foppa tränar inte med Colorado', 'Foppa blablabllalblla'.. Fler än jag som börjar bli ruskigt trött på all meningslös Foppa-rapportering? Snälla Foppa! Sluta med hockeyn. Jag orkar inte mer.

--

Gäsp! Jag längtar också till slutspel.

söndag 2 mars 2008

Sämst igår: Publiken

HV-förlust i sudden mot Frölunda igår. Visst känns det trots att seriesegern är klar. Först måste jag säga att reslutatet absolut inte var orättvist. Frölunda var hetare i närkamperna, snabbare och snabbare. HV däremot som faktiskt sett till de sista matcherna, verkar ha svårt med motivationen. Farten, beslutsamheten och den riktiga glöden finns inte där. Det känns dock hela tiden som HV har en växel till att sätta in och förhoppningsvis gör de det när slutspelet börjar. Annars finns det faktiskt fog för lite oro.. Lite.

Men HV gjorde mycket bra igår också. Speciellt i boxplay vilket de fick spela större delen av matchen. Oftast höll de då och även i spelet fem mot fem, Frölundaspelarna ute i sargkanten. I anfallen såg det också bra ut. Resolut rakt på mål och effektivt. Statistiken från andra perioden visar det med stor tydlighet: 19-2 i skott till Frölunda men 0-1 i mål.
I försvaret var förutom Liv som verkligen verkat hittat slutspelsformen, Pelle G hur bra som helst. Alltid rätt i position, rejäl i närkamperna och offrade sig och täckte skott som bara han gör vid ett flertal tillfällen.

Och här kommer vi in på det som var allra mest värdelöst igår: Frölundasupportrarna.
Jag har aldrig någonsin tidigare stört mig nämnvärt på publiken i Scandinavium men igår var de för att tala klarspråk, helt dumma i huvudet. 'Inte hata, bara älska' är en devis de säger sig leva efter, men att bua ut en skadad Pelle Gustafsson som leds ut från isen efter en patenterad täckning av skott framför mål går tydligen bra. Det är fan lägre än vad LHC-klacken skulle kunna sjunka till att göra. Sen dessa ständiga burop så fort två spelare från olika lag nuddar vid varandra. Kära Göteborgare: Det ÄR tillåtet med närkamper i hockey så håll käften!

Näst mest värdelös igår var domare Sören Persson. HV fick spela två powerplay i första perioden. Sedan, enligt Sören spelade Frölundaspelarna som små änglar medan HV-spelarna var så så stygga. nio raka tvåminutare blev det för HV utan någon VF-utvisning emellan och sen var matchen avgjord. Visst var säkert mer än hälften av HVs utvisningar korrekta. Men då får man även vara konsekvent och ta för samma saker även om killen råkar ha på sig en Frölunda-tröja. Snälla! Ingen Sören Persson i slutspelet.


Inte speciellt goa gubbar alls..

lördag 1 mars 2008

HV-halsduken på!

Nu blir det att svira på sig HV-halsduken och sticka iväg till Scandinavium. Farsan lyckades fixa en biljett även till mig. Härligt med lite hockey när det är som bäst: Nämligen live. En betydelselös match för HV men mot Frölunda blir det nog känslor ändå kan jag tänka.

J-20 matchen på HVTV var lite av en besvikelse. Inget som helst ljud. Fick allafall se André Pettersson grymt snygga solomål fram till 1-0. 'Tuppen' Fredriksson är tillbaks också. Han gjorde nämligen 2-0 målet. Men nu: Scandinavium.

Updaterat: 3-0 i J20-matchen nu. Verkar bli seger.